Сұрақтар мен жауаптар

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Сіз заңды түрде қызмет етесіз бе? Сізде лицензия бар ма?

 Иә, біз толықтай заңды түрде қызмет атқарамыз. Қазақстан Республикасының «Лицензиялау туралы» заңына сәйкес шетелге жұмыс күшін шығару, лицензиялау түріне жатпайды.

Сіз әрбір жұмыс іздеушілерге жұмыспен қамтамасыз етуіне кепілдік бересіз бе?

 Әрбір жұмыс іздеушілерге жұмыспен қамтамасыз етуіне кепілдік бере алмаймыз. Себебі, халықаралық деңгейі бар қонақүйлерде жұмысшыларға деген жоғары талаптар қояды.

Жұмыспен қамтамасыз ету жыл бойы жүзеге асырылады.

Жұмысты іздеушілерге қандай талаптар?

Талаптар:

      Ағылшын тілін білу: Ағылшын тілінің керекті деңгейі мамандыққа байланысты.  Знание английского языка: необходимый уровень отличается в зависимости от вакансии:  в департаменте Front Offiice  департаментінде – тілдің деңгейі өте жоғары болу қажет высокие требования по языку (сауалнамадағы “5″ деген санға сәйкес болу керек); в департаменте F&B – тілдің деңгейі төменірек (сауалнамадағы “3″, “4″ деген санға сәйкес болу керек).

      Жас мөлшері 32 дейін (көбінесе 30 дейін): 32 жас шамасындағы ізденушілер жұмыс орнына ие болады, егерде белгілі бір мамандықта тәжірибесі болса (аспазшы, инструктор, қонақүйді басқарушы және т.б.);

      Тәжірибенің болуы: кейбір мамандықтар бойынша тәжірибе болу міндетті(ресепшен, бармен, консьерж, аспазшы және т.б.). Тәжірибе болудың маңызды емес мамандықтар, официанттардың көмекшілері, официанттар, швейцарлар КЕҢЕС: жазылып кеткен мамандықтарға бастапқы саты ретінде қарау керек, Егерде, жұмыста өзін жақсы жағынан көрсетіп, көзге түссеңіз және де сол қонақүйде тезмерзімді тренингті өтіп, керек мамандығыңызға қолды жеткізе аласыз. Ал бірден өзіңізді ресепшен мамандығына ұсынсаңыз, онда сізді көбінесе қабылдамау мүмкін. Жұмыс берушімен сауалды сәтті өтсеңіз, бір айдың ұшып кетуге жағдайыңыз болсын және шетелдік паспортыңыз қолыңызда дайын тұру керек.

 Бағдарлама бағасы қанша?

 Бағдарлама  бағасы 500$. Бағдаламаның ішіне, жұмыс орын, тегін тұру және тамақтану, ұшақ билеті, және жұмыс визасы кіреді.

 Ақша қай уақыта төлеу керек?

Ақшаны сіз нақты жұмысты тауып алғаннан кейін және жұмыс келісімщартын қолына алғаннан кейін. Алдына ала төлемдер және бөліп төлеу жоқ.

 Қандай айлықақы?

 Айлықақы 350 дан 550(баззлық ставкілер)+бонустар +% 700-1000 шамасында. Тегін тамақтану және тұру.

 Жұппен бірге жұмысқа орналасуға болады ма?

Иә, болады. Бірақ, сіздер тек бір жұмысберушіде жұмыс істейтіңізге кепілдік бере алмаймыз. Яғни, сіз бір жұмыс берушіде ал сіздің жұбыңыз екінші жұмысберушіде жұмыс істеуі мүмкін. Немесе біреуін жұмысқа қабылдап, ал екіншісің қабылдамауы да мүмкін.

 Жұмыс келісімшарты қай мерзімге жасалынады?

Жұмыс келісімшарты 1-2 жылға жасалынады. Одан аз мерзімдік келісімшарттар жасалынбайды.

 Қандай виза жасалынады?

 БАӘ-не кіру Employment Visa (визаның үлгісі) арқылы жүзеге асады. Оның қызмет ету мерзімі 60 күн және сіз тек, сол жұмысберушіде жұмыс істей аласыз. Осы 60 күн ішінде, БАӘ сіз медициналық тексеріс өтіп, қан тапсырып, флюорографиядан мемлекеттік емханада өтесіз. Емханадан келісім алған соң, жұмысберуші сізге он күн ішінде сіз үш жылдық Resident Visa ашады, ол сізге заңды тұруға (Stay Permit) және жұмыс істеуге(Work Permit) келісімін береді. Осы үрдіс толықтай БАӘ еңбек заңнамасына сәйкес жүзеге асады.  Кезкелген кандидат Астана қаласындағы орналасқан БАӘ бас елшілігіне хабарласып өзінің жұмыс визасың нөмері арқылы занды жұмысқа орналасқаны туралы хабарламаны тексере алады.

 Визаны алу үшін керекті құжаттар: Для получения визы необходимы следующие документы:

  • Жұмыс келісімшарты екі жақтың қолы болу міндеттіРабочий контракт, подписанный работодателем и кандидатом (копия также разрешена).
  • Шетелдік паспорттың түрлі түсті көшірмесі.Цветная копия 1-го разворота загранпаспорта кандидата.
  • Ақ фонда 3*4 сүрет электронды түрде.

 Employment Visa міндетті түрде  беріледі.

 Тіркелу мерзімдері?

Мерзімдер әртүрлі жағдайларға байланысты. Орта есеппен, сауалнаманы жіберілген күннен бастап, жұмысберүшімен сұхбат 3 күннен  3 аптаға  дейін мерзім өту мүмкін. Сұхбатты сәтті өткен жағдайда, жұмыс келісімшарты 3 аптадан кеін беріледі. Жұмыс келісім шартына қол қойғаннан кейін және визаны алу үшін бір айдай мерзім керек.

Тіпкелу мерзімі орта есеппен 1-2 ай алады.

 Ұшар алдында медициналық тексерістен өте қажет пе? Необходимо ли пройти медицинский осмотр до вылета?

БАӘ-де жұмысберүшілерінің міндетті талаптың бірі. Туберкулез, гепатит (В,С) және СПИД, бойынша анализды тапсырасыз.

Comments are closed.